etusivulle etusivulle
etusivulle haku yhteystiedot

Ajankohtaista

Pakuriliiketoiminta laajenee vauhdilla


12.02.

 

Luonnonvarakeskuksen pakuritutkimuksen avittamana on perustettu uusi start up- yritys Suomen Pakuri Oy, joka kattaa toiminnallaan koko pakurin tuotantoketjun metsästä kuluttajalle. Lähivuodet yrityksen toiminnassa ollaan vielä pakurin keräyksen varassa, mutta myöhemmin toiminta tukeutuu keväällä käynnistyvän pakurin viljelyn tuottamaan satoon.

 

Pakurin viljelyn kehittämisessä on edetty vauhdilla, joten viljelyä voidaan ruveta tekemään täysipainoisesti. Tutkimuslaitos on saanut varmistettua viljelyn eri vaiheiden toimivuuden. Tulosten pohjalta perustettu Suomen Pakuri Oy kattaa tarvittaessa koko tuotantoketjun aina ympeistä loppukuluttajalle. Yritys tarjoaa tarvittaessa kokonaisvaltaista "avaimet käteen" -palvelua metsänomistajalle, eli yritys hoitaa niin ymppien istutuksen, pakurin keräyksen kuin myös valmiin pakurin oston metsänomistajalta hänen niin halutessaan.

 

Viljelytoiminta aloitetaan heti. Ensimmäiset ymppierät ovat kasvamassa ja istutuskunnossa keväällä. Tarkoitus on istuttaa ensi kesän aikana mahdollisimman paljon pakuriymppejä ympäri Suomen, sillä valmiille pakurille on jo ostaja, joka ostaa käytännössä kaiken valmistuvan pakurin.

 

Ennen ensimmäisten viljelyerien valmistumista yrityksessä ollaan lähivuodet pakurin keräyksen varassa, joten yritys tulee ostamaan huomattavan määrän Suomesta kerättyä pakuria vuosittain. Suomen Pakuri Oy toimii Kouvolasta käsin, mutta toiminta kattaa koko Suomen. Yrityksessä toivotaan yhteydenottoja niin viljelystä kuin keruustakin kiinnostuneilta.

 

Suomen Pakuri Oy:n nettisivut ovat pian valmistumassa. Tässä vaiheessa yritykseen voi olla yhteydessä vaikkapa puhelimitse 0400 922 520 tai sähköpostitse janne.mankki(at)suomenpakuri.fi.

 

Janne Mankki, Suomen Pakuri Oy


Takaisin uutisiin
 
Copyright © 2005 Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry