etusivulle etusivulle
etusivulle haku yhteystiedot

Augur Kalastuspalvelut Oy


Augur Kalastuspalvelut Oy avaa tietä alan menestykseen

Erik Herlevi teki viitisen vuotta sitten ratkaisun aloittaa jotain uutta. Ihmettely vesialueitten ja kalastusmatkailun käyttämättömistä mahdollisuuksista kypsytti entisen järjestösihteerin luontoyrittäjäksi, kalastusoppaaksi.

Ryhtyminen yrittäjäksi työllisti, ja teki harrastuksesta ammatin. Kalastusoppaaksi ryhtyminen merialueella vaatii merikokemusta ja intoa kalastamista kohtaan.
”Minulla oli näitä molempia”, Herlevi toteaa.

Augur Kalastuspalvelut Oy:n liikeidea rakentui opastetuista kalastusretkistä. Yrittäjänä oleminen oli alusta lähtien päätoimista, alaan oli keskityttävä. Herlevi arveli, että alan kehittymättömyys oli osin johtunut harrastelijamaisesta toiminnasta. Lisäksi ohjelmapalveluiden ostaminen oli tullut suomalaiseen yrityskulttuuriin selkeästi vasta 1980-luvun lopulla. Elämysteollisuus nousi, muut ohjelmapalvelut näyttivät esimerkkiä kalastuspalveluille. Palvelujen kehittymiseen vaikutti niinkin käytännöllinen asia kuin kelluntapukujen keksiminen, mikä teki mahdolliseksi mukavat kalaretket sateessa ja kylmässäkin.

Yhteistyöhön ja asioitten organisointiin Herlevi oli oppinut jo järjestötehtävissä. ”Aktiivinen yhteistyö muiden kanssa on välttämätöntä”, Herlevi toteaa. Itä-Uudenmaan meren rannalla sijaitsevat majoitusyritykset ja lähialueen matkatoimistot olivat alusta lähtien yrityksen tärkeimpiä yhteistyökumppaneita. Premium Partners -yhteistyöverkosto on lisännyt tehokkaasti koko maakunnan matkailua. ”Myös Uudenmaan kalastusoppaiden yhteistyö toimii – olemme ymmärtäneet, että yhteistyö on tärkeämpää kuin kilpailu”, Herlevi kehuu. ”Tarpeen mukaan ostamme toisilta kalastusoppailta alihankintatöitä.”


Aktiiviselle yrittäjälle tukea saatavissa toiminnan kehittämiseen

Toiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen Augur Kalastuspalvelu Oy on saanut tukea eri tahoilta. Investointitukea saatiin Uudenmaan TE-keskukselta. Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskuksen yrityshautomo on avustanut koulutuksella ja konsultoinnilla. Porvoon seudun kehitysyhtiö Posintra on käynnistänyt hyödyllisiä yhteishankkeita. Myös yrityshautomo Travel Park ja konsulttitoimisto Fishing Lords ovat olleet yhteistyökumppaneina. Yleisesti ottaen Herlevi on tyytyväinen siihen, miten yhteiskunta tukee aktiivista yrittäjää. Vaikkakaan kaikki virkamiehet eivät uskoneet kalastusmatkailuun, kun yrittäjä haki pienlainaa. ”Nyt olisi näyttää neljän vuoden kasvuluvut, liikevaihdon vuosikasvu on vaihdellut välillä 53–270 %”, Herlevi naurahtaa.

Augur Kalastuspalvelu Oy:llä on nyt viisi venettä ja 14 keikkapalkkaista kalastusopasta, joilla kaikilla on vuokraveneen kuljettajatutkinto. Veneistä kaksi on kalastuslauttoja suurille ryhmille ja kolme on nopeita heittokalastusveneitä. Yritys pystyy järjestämään omalla venekalustolla 28 hengen kalastusretken. Kelluntapukuja yrityksellä on 42 hengelle, pilkkivarusteet 80 hengelle ja potkukelkkoja on 17 kappaletta.

Tärkein tuote yrityksellä on avovesikauden venekalastusretki, huhtikuusta joulukuuhun. Retkeen sisältyy luontoruokailu saaressa. Vilkkaimmat ajat ovat touko–kesäkuu ja syys–lokakuu. Talvituotteista tärkein on pilkkiretki-potkukelkkasafari. Asiakasryhmää ovat erityisesti kotimaiset yritykset. Toinen olennainen asiakasryhmä ovat Itä-Uudellemaalle tulleet ulkomaiset matkailijat, erityisesti venäläiset. Myös yritysten ulkomaisia vieraita käy paljon. Uusintakävijöiden osuus on n. 30 % asiakkaista. ”Tämä on tulkittava hyvän asiakastyytyväisyyden merkiksi”, Herlevi arvioi.

Yhteystiedot:

Augur Kalastuspalvelu Oy
Erik Herlevi
Herlevintie 4, 04600 Mäntsälä
puh. 050 - 594 2983
www.kalaopas.info
s-posti:erik.herlevi@kalaopas.info

 
Copyright © 2005 Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry