etusivulle etusivulle
etusivulle haku yhteystiedot

Kukka- ja eläinpuisto Escurial Ky

Kukka- ja eläinpuisto Escurial – retkeilykohde kukkien ja eläinten ystäville


Kukka- ja eläinpuisto Escurial on koko perheen matkailukohde Pohjois-Pohjanmaalla Limingan kunnassa. Escurialissa asustelee 50 eläinlajia ja yli 350 asukkia aina kotieläimistä eksoottisempiin lajeihin. Uusia eläimiä pyritään hankkimaan aina vuosittain. Lisäksi aluetta koristavat lukuisat kukkaistutukset, joiden taimia on myös myytävänä Escurialin omassa puutarhassa.


Eläinpuistossa voi kohdata monenmoisia lintuja, kuten erilaisia ankkoja, hanhia, kuten punakaulahanhet, kanoja, kukkoja, emuja, kalkkunoita, mustajoutsenet, kyyhkyjä, fasaaneja sekä myös muita vieraslajeja kuten vuonna 1975 syntyneen puhuvan Kaijan. Fasaanilajeja on puistossa lähes 10 erilaista.

Puistossa on nähtävillä myös kotieläimiä, kuten poneja, aaseja, lampaita, minipossuja sekä vuohi että ylämaannaudat Farpu ja Fiiu. Escurialissa pääsee tutustumaan myös alpakoihin, poroon, jättiläiskaniin ja –kilpikonnaan, chinchilloihin, marsuihin, kaneihin ja leguaaniin.

Eläinpuiston palveluihin kuuluvat lisäksi majoitusmahdollisuus ja sisäänkäynnin vieressä oleva kioski, kaksikerroksinen linnakahvila, leikkimökki sekä pallomeri.

Alueelta löytyy myös useita grillauspaikkoja, kota, laavu, uimaranta ja rantasauna, jotka sijaitsevat kaikki eläinpuiston koillisnurkassa pienen lammen rannalla ja vain kivenheiton päästä yöpymistiloista. Kaikki ne ovat käytössäsi eläinpuistossa.

Kukista kiinnostuneille Escurialissa on myös kauppapuutarha, jonka kasvihuoneessa viljellään kukkia omiin kukkaistutuksiin sekä myyntiin. Kasvihuoneesta löydät yleisimmät kukkalajit ja alueen istutuksista hieman vieraampiakin lajeja. Erikoisista kesäkukista kiinnostuneet voivat kohdata puistossa muun muassa narssissitupakat, hämähäkkikukat ynnä muut erikoisemmat kesäkukat. Kukanmyynti alkaa toukokuussa ja jatkuu heinäkuulle.

Escurialin sisäänkäynti on avoinna 31.8. asti joka päivä klo 10-20.

Yhteystiedot
Kukka-ja eläinpuisto Escurial
Paavolantie 83C
91900 Liminka

Puhelin 08-384903
Sähköposti escurialzoo@hotmail.com

Kukka- ja eläinpuisto Escurial

 
Copyright © 2005 Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry